Fötterna är de som håller oss uppe och de flesta använder sina fötter dagligen, en del har yrken där man måste stå hela dagarna, medan andra har yrken där man ofta springer omkring. Det leder till en hel del belastning på fötterna och det är otroligt viktigt att man tar hand om dem. Om du inte behandlar dina fötter i tid när du får problem leder det snabbt till hemsk smärta och att det kan ta tid att behandla det. Många svenskar har problem med sina fötter av olika anledningar, ibland är lösningen simpel och ibland är det mer svårbehandlat.

När du har ont i dina fötter en längre tid så är det viktigt att du söker hjälp för detta, att ha ont i fötterna påverkar nämligen vardagen och gör så att man inte kan njuta av livet fullt upp. Även fotsvamp är en mycket vanlig åkomma som många dessutom skäms över, det kan därför leda till att man inte behandlar det i tid och det blir en mer kronisk fotsvamp. Det är viktigt att man lyssnar på sin kropp och sina fötter, men ha i åtanke att en del sjukdomar, som exempelvis diabetes kan göra så att du inte känner när du får problem med fötterna.

Här hittar du en samling med artiklar om fötter, vanliga åkommor, fotsvamp och hur viktigt det är med fotriktiga skor. De kommer förhoppningsvis att hjälpa dig att få en bekvämare vardag med mindre smärta i fötterna. Om ingenting hjälper bör du besöka en fotterapeut.