Ofta ont i fötterna?

Har du ofta ont i dina fötter? Då tyder detta givetvis på att du måste förändra något. Om du ser att du har fotsvamp eller spruckna hälar så är det enkelt att behandla det, men alla åkommor är inte synliga och det faktum att många använder fel skor hela dagarna leder till att man har ont i fötterna även när man inte måste. Det är extra viktigt när det kommer till barn som växer att deimages-4 har rätt skor så att de trampar rätt och därmed även växer korrekt.

När man står mycket under sina arbetsdagar eller rör sig mycket under arbetstid och även på fritiden så belastas givetvis fötterna. Det finns dock även andra anledningar till att man kan ha ont i fötterna. Fötterna avslöjar väldigt mycket om din hälsa. Om man ofta är kall om fötterna kan detta ha att göra med att man har dålig blodcirkulation, det kan man ha till grund av diabetes eller för att man är rökare. En regel säger att om du inte kan skylla din smärta i fötterna på höga klackar så bör du ta smärtan på allvar.

Om du är gravid, har mens eller är överviktig så är det vanligt att dina fötter svullnar, speciellt som om du står mycket under dagarna. Om du upplever brännande fötter så kan detta vara ett tecken på B vitaminbrist eller en njursjukdom. Kramp i fötterna kan drabba gravida kvinnor men även personer som har brist på D-vitamin, kalcium eller magnesium. Om du har en ständigt röd och svullen stortå så kan detta tyda på gikt.

Oavsett vad du har för besvär, om du direkt reagerar på den smärta eller det obehag som du känner i dina fötter så blir det enklare att göra något åt det, se därför till att alltid lyssna på din kropp och dina fötter.